7. På besøk hos oppdretteren

Endelig skulle vi få se valpene igjen! Godt vær gav oss anledning til å møte kullet. Valpene har passert tre uker og pregningsfasen er i full gang.  

Vi fikk endelig møte kullet. Det var litt varmere i været slik at de små sjelene kunne være ute i gresset en stakket stund og det ble organisert møter for ventende familier utendørs pga koronasituasjonen.  

Jeg tok med eksperten Trude Mostue som kunne bekrefte et flott kull. Trude falt litt ekstra for lille Coronita, men mente hun måtte få en ganske grundig sjekk av veterinærbesøket. Vi ser tydelige avvik i utseende fra de andre valpene på Coronita og hun er fortsatt sykelig undervektig.

Valpene er nå utrolig aktive og sosiale. De er inne i sosialiseringsfasen som skal vare helt til den er 16-20 uker avhengig av hvilken rase valpen er av. I perioden opplever valpen mye og alt, på godt og vondt, vil få betydning for den resten av livet.  

Valpene videreutvikler nervesystemet sitt også i denne perioden, etter 25 dager kan de nå orientere seg mot det visuelle og mot lydstimulig. 

Nå er det viktig at matmor/oppdretter vet hva hun driver med, valpene må håndteres rolig og omsorsfullt av mennesker, slik at den blir vant til at det er trygt og godt, og ha lettere å relatere seg til ulike mennesker senere i livet. Heldigvis ser vi at de øvrige hundene hos oppdretter nettopp er veldig trygge hunder som viser tillit selv om man bare har hilst på dem en gang. Når vi kom på besøk var det første som skjedde at valpemamma Amy spratt inn i bilen vår og satt seg like så godt på fanget mitt og forlangte kos. Rett skal være rett lissm. 

Sikkert et resultat av at oppdretter Ronja vet hvor viktig denne sosialiseringsperioden er. Daglig er hennes tre år gamle datter rundt valpekullet, hun har hatt dem med i bil, lar dem få møte andre mennesker og ikke minst fikk de møte den pensjonerte kommandohunden fra militæret. Det var nok utrolig gøy, men også veldig skummelt for den lille aktive gjengen. 

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november.