9. Vi begynner å rede

Det trengs en del utstyr i forbindelse med valp. Noe kan vi kjøpe etter at valpen har flyttet inn, men en del må man også ha klart.

I og med at jeg ikke har særlig med kunnskap på området stakk jeg innom Buddy-butikken og der møtte jeg butikksjef Pia. Hun hadde selv god erfaring med å få valp i hus og hjalp meg med «the essentials»:

  • Hundeseng
  • Halsbånd med eget navneskilt
  • Hundebånd
  • Bæsjeposer
  • Kloklipper
  • Finger-tannpusser
  • Og ikke minst små godbiter for å bestikke små søte valper

I tillegg trenger vi en innhengning hvor hun kan sove og etterhvert være når hun skal være en liten stund alene hjemme. Tips til komplett utstyrsliste finner du hos buddy.no

I tillegg måtte vi sikre hagen! Hekken er ikke særlig «vanntett» så vi stakk på Felleskjøpet og kjøpte et dekorgjerde som vi satte opp på innsiden av hekken. Jeg stusset litt over at nettingåpningene var noe «store», men min mann Frode var sikker på at valpen ikke kunne være såååå liten. Det blir jo spennende å se 

Imens på Skiptvet herjer valpene på. De er nå begynt å bli veldig lekne og nysgjerrige. I denne perioden mellom 5 – 8 uker er ofte nysgjerrigheten større enn frykten, det er derfor veldig viktig at den får utforske nye ting i trygge rammer.

Hos oppdretter Ronja blir de utsatt for daglige lyder i huset som TV, støvsuger, kjøkkenmaskiner, oppvaskmaskin osv. I tillegg får de gå på ulike underlag som tepper, planker, grus og gress. Gjennom lek med kullsøsken og storesøster Rakel (fra et tidligere kull) lærer de seg å tilpasse hvor hardt den kan bite, selv om det tar litt tid før de har full kontroll på dette.

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november.