Opplev oppvisning av vannhunder i basseng

Mange hunder elsker å svømme men ikke alle har svømmehud mellom tærne og et instinkt for å ville redde mennesker og gjenstander i vann.

Om Newfoundlandshunden

Historisk sett hører Newfoundlandshunden og vann sammen. Man kan nok med rette si at Newfoundlandshunden har et spesielt instinkt – vannredningsinstinkt. Dette er noe som skiller den fra andre raser. I det meste av den litteratur som beskriver rasen vil man finne mange historier om hundens redningsbragder i vannet og om dens store evne til å utføre oppgaver i vann. Mange har tilsynelatende blitt reddet fra drukningsdøden av en Newfoundlandshund. 

Kjøp billett >>

Opprinnelig var rasen en arbeidshund på øya Newfoundland utenfor Canadas østkyst. Der ble den bl.a. brukt til å dra tømmersleder og hjelpe fiskerne i vannet med å trekke trosser og garn. Den var en helt naturlig samarbeidspartner på fiskebåter og andre steder hvor det var naturlig for dem å delta i det daglige arbeidet. 

Newfoundlandshunden ble historisk bl.a. brukt til å dra tømmersleder og hjelpe fiskerne i vannet med å trekke trosser og garn.

Selv om Newfoundlandshunden ikke lenger blir brukt som aktiv arbeidshund, ser vi at den fortsatt har evnen til å arbeide hardt i vann. Dette ser vi ved at den alt fra valpestadiet har en spesiell dragning til vann. Den går sjelden utenom en vannpytt og benytter enhver anledning til å komme seg ut i eller legge seg i vann. Mange har nok den erfaring at hunden blir urolig når et familiemedlem beveger seg for langt utover vannet en sommerdag. Da vil den gjerne svømme etter oss og få oss på land igjen.

Newfoundlandshundens egenskaper i vann

Flere forhold gjør Newfoundlandshunden spesielt egnet til dette arbeidet. Den har en spesiell kvalitet i pelsen som beskytter den mot vann og kulde. Rikelig med dekkhår og en tykk underull. Dette gjør at den kan oppholde seg lenge også i kaldt vann. Den store overflaten på potene, som også har godt utviklet svømmehud gjør at den kan skyte god fart fremover. I tillegg har Newfoundlandshunden stor muskelstyrke som gjør at den kan arbeide med svært tunge gjenstander i vannet. Den store styrken kom vel med når de skulle dra trosser fra båtene, og også dra båter inn til land.

Kjøp billett >>

Newfoundlandshunden har en stor muskelstyrke som gjør at den kan arbeide med svært tunge gjenstander i vannet.

I år stiller vi med vannhunder i forskjellig alder fra veldig ung til veldig godt voksne.

Vi håper å kunne vise hvordan vi starter trening med helt unge valper og veien videre til en stabil hund som klarer å utføre nyttige og livreddende oppgaver i vann. Vi har satt sammen litt forskjellige øvelser som vi håper lar seg gjøre innendørs i et basseng som vi tror kan gi et bilde av alle de arbeidsoppgaver vi kan trene disse hundene til å utføre. Hvordan vi forsterker de rasespesifikke egenskapene ved å belønne den adferden vi ønsker i øvelsene. Nå er det slik at vi trener utendørs i vann så lenge sesongen tillater det og på land i vintermånedene. Så vi stiller med godt humør og kan love at det blir vått.

Se hele programmet >>

Disse nuffene møter du i bassenget 

Vi har fått med oss en blandet bukett av hunder i forskjellig alder og kunnskapsnivå. Felles for de alle er at de er glade i å jobbe i vann. Noen har konkurrert i vannprøver i flere år, noen nybegynnere med debut i år samt noen som er så unge at de ikke har rukket det enda. 

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  15. – 17. september.