18.-20. november er det klart for årets høydepunkt for alle hundeelskere. I samarbeid med Norsk Kennel Klub gleder vi oss til å vise frem bredden og variasjonen som finnes i hunderaser og aktiviteter med hund. Prosjektleder Per Anders Iversen ser også frem til årets største hundemesse, og oppfordrer alle to- og firbeinte til å ta turen til Lillestrøm i høst.  

Av: Iman Winkelman, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt NOVA Spektrum

Oslo Dog Show blir en helg med en rekke aktiviteter, foredrag og oppvisninger tilpasset alle som har hund, vurderer å skaffe seg hund eller rett og slett bare er nysgjerrig på hund. I tillegg finner du et stort utvalg av utstillere som sørger for alt du trenger av fòr og utstyr til din firbeinte venn.  

BLI MED SOM UTSTILLER >>

Dersom du har hund, er du hjertelig velkommen til å ta den med slik at den slik at den kan hilse på andre hunder og delta på ulike aktiviteter sammen med sine eiere. Oslo Dog Show er et arrangement for hele familien, og springer ut av tidligere Dogs4All. Arrangørene forventer et samlet besøkstall på mellom 10 og 15 000 i løpet av fredag, lørdag og søndag. 

Viktige arena for mangfoldet av hundehold 
I forbindelse med arrangementet uttaler Norsk Kennel Klub at de håper at så mange raseklubber som mulig blir representert på Oslo Dog Show, slik at de som søker informasjon om ulike raser kan finne dette på arrangementet. NKK peker på at foreningens raseklubber- og forbund, aktivitetsklubber og regioner kan tilby et stort spekter av aktiviteter og kurs til alle som har hund, eller vil vite mer om hund og anskaffelse av hund. Dette gjør at Oslo Dog Show blir et samlingspunkt for formidling av kunnskap og forståelse om hund, og en arena for mangfoldet som hundehold representerer. 

Gleder seg til Norges største hundemesse
Prosjektleder for Oslo Dog Show Per Anders Iversen ser frem til Norges største hundemesse, og gleder seg spesielt over at høstens arrangement blir svært mangfoldig:    

Vi har utviklet en hundemesse som har et variert innhold og program, og som kombinerer oppvisninger, aktiviteter, faglig innhold og salgsutstilling på en måte som både er morsom, lærerik og underholdende. I tillegg kan du gjøre gode kjøp og få nyttige råd fra utstillerne og ekspertene som er til stede for publikum gjennom hele arrangementet, sier Iversen.

Iversen mener at Oslo Dog Show er et arrangement som både passer godt både til store og små, og har aktiviteter som gjør at messen er like relevant for både ferske og mer erfarne hundeeiere:

Tall vi har sett viser at det er mer enn 550 000 hunder og hundeeiere i Norge. Mange av disse er hundeeiere som ikke har hatt hund tidligere. Vi er opptatt av at Oslo Dog Show skal være interessant både for de som har skaffet seg hund for første gang, og de som representerer mer erfarne hundeeiere. Dette gjør vi gjennom å lage aktiviteter og opplevelser som treffer begge målgruppene på en god måte, sier Iversen. 

Norsk Kennel Klub opplever det som positivt med en arena som favner de fleste hundeeiere, uansett ambisjonsnivå med egen hund. 

Vær en god hundeeier  
De siste årene har det vært en sterk vekst i antall hundeeiere i Norge, og tidligere i år meldte NKK at det ble registrert nesten tretti prosent flere rasehunder i 2021 sammenlignet med året før. Også i 2022 har det blitt mange nye hundeeiere. Iversen er opptatt av godt hundehold og at man allerede i forbindelse med planleggingen av anskaffelsen av en hund tenker nøye over enkelte forhold som har stor betydning for om hunden får et godt liv, og at både hund og hundeeier blir lykkelige:  

Det er viktig å bruke litt tid på å tenke over hvilken hunderase som passer med egen livsstil og familiesituasjon. Vurder også om hunderasen du har i tankene har et aktivitetsnivå som samsvarer med det du har tid til i hverdagen. En hund skal ikke bare aktiviseres i helgene, men også gjennom uken, minner Iversen om.

Lær av de beste 
På Oslo Dog Show kan du få profesjonell veiledning fra eksperter om hvilke raser som vil passe egen livsstil best, og hva du ellers bør tenke på når du vurderer valg av hund. I tillegg er det også lagt til rette for god veiledning av eksisterende hundeeiere på viktige områder som blant annet ernæring og helse. 

Er du blant dem som akkurat har fått en valp i hus, så er også arrangementet midt i blinken for deg gjennom egne mini-valpekurs i samarbeid med Oslo Hundeskole. Alt er tilrettelagt for at hund og hundeeier skal få mest mulig nytte og glede av arrangementet både under og etter messehelgen.   

2 arrangement til prisen for 1 
Norges største hundemesse finner sted samtidig som Dyr for Alle. Dette er arrangementet hvor dyreelskere i alle aldre kan bli bedre kjent med det som finnes av hobby- og kjæledyr. Som deltaker på Oslo Dog Show tilbyr NOVA Spektrum gratis inngang på Dyr for Alle.  Arrangementet gjennomføres under samme tak i andre deler av messesenteret til NOVA Spektrum.

Velkommen 18.-20. november
Per Anders Iversen ser frem til å ta med seg familien og sin egen hund på Oslo Dog Show i høst:  

Oslo Dog Show blir en skikkelig familieopplevelse som alle bør få med seg. Selv stiller jeg på hundemessen med hele familien, inkludert Lilly som er siste tilskudd til flokken. Hun har brakt enormt mye glede med seg fra første dag i hjemmet vårt. Ekte hundeglede skal vi også skape i november sammen med Norsk Kennel Klub, sier Iversen.

Fakta Oslo Dog Show:

Dato: 18-20.november 2022 
Åpningstider: Fredag 10 -18, lørdag 10-18, søndag 10-16. 
Sted: NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse), Lillestrøm. 
Arrangører: NOVA Spektrum i samarbeid med Norsk Kennel Klub.