ValpeTV livestreaming

Følg den japanske spisshunden Lilli og hennes tre små valper, mens de utvikler seg og utforsker verden fra valpekassen. 

I en litt tøff verden med renteoppganger, krig i Europa og usikre tider, lanserer Oslo Dog Show sitt eget «ValpeTV». Ta deg en liten avstikker til et skikkelig koselig sted og følg de tre supersøte valpene til den japanske spisshunden Lilli. 

Valpefødsel

Valpene ble født 19. august i en rask fødsel, hvor mamma Lilli fødte tre små tispevalper. Pappa Willy har enda ikke møtt valpungene sine og ikke tror vi han tenker så mye over dem heller. Han er nok ute og snuser etter nye tisper med løpetid for tiden. 

Se livestreaming av valpeTV

Fremover skal ValpeTV følge valpene etter hvert som de kvikner til, åpner øynene og begynner å ane en større verden rundt seg. Vi filmer dem helt til verken mor Lilli eller matmor Marita klarer å holde dem på plass i valpekassen lenger, for da skal de farte rundt i huset fram til de havner i sine nye hjem med tiden. 

Noen vil tenke «men det er jo røde hunder?!?» når de ser på livestreamen, men det er fordi de små valpene er avhengig av en varmelampe over valpekassen. Denne avgir en del rødt lys, men til gjengjeld gir den oss lys også gjennom hele natten, slik at vi ALLTID kan følge valpene. 

Matmor Marita Cesilie Helstrøm, synes det er stas å få vist fram valpene sine, men er litt bekymret for selve kameraet: «Lilli vimser rundt og er ekspert på å rive ned ting, så kameraet måtte jeg bygge opp med masse puter rundt». Vi takker for gjestfriheten og gleder oss til å følge de små hvite nøstene og mamma Lilli i ukene fremover.

Japansk spisshund

Valpene er av rasen Japansk Spisshund og kullet er registrert hos Norsk Kennel Klubb. 

Japansk spisshund er liten/middels stor og relativt moderne spisshund som stammer fra Japan, der den trolig oppsto et stykke ut på 1900-tallet. Les gjerne mer om rasen her på NKKs egne sider.

Dersom du blir litt valpesyk av å se på, vil vi anbefale deg å komme på Oslo Dog Show i år og besøke Rasetorget. Her finner du over 20 raseklubber som er til stede for å rettlede deg til din hund. I tillegg arrangerer vi et stort valpeshow hvor det er fare for at det kan blir for søtt!! 

Les mer om hva som skjer på Oslo Dog Show