16. Nå skal det trenes og sosialiseres

Det viser seg at vi kun har en luke på ti uker før valpen helst må ha vært med på ALT den skal foreta seg i livet. Så her var det bare å raska på. Sosialiseringsperioden for en valp starter etter tre uker og lukkes rundt den 20. uken. Da er det viktig at valpen sitter igjen med mange positive opplevelser om miljøet den skal fungere i som voksen.  

Første milepæl ut var å gå i bånd. Ikke populært, men ok, fant seg i det tilslutt.

Vi er jo en travel familie som liker å oppleve, så da var det bare å sette i gang. Wilma måtte bli med på skogstur, bytur, ferietur, badetur, biltur, båttur, togtur og alle slags turer man kan tenke seg.  

Vi meldte også Wilma på et Agilitykurs på @lundqvist hundeskole når hun var 6 måneder. Hun var kjempeflink, men vi ser at vi heller skal vente til hun er litt større før vi følger opp med nytt kurs. Da er konsentrasjonen hennes bedre.  

Det finnes to favoritter i nabolaget, det er Milo og Balto. De er også DSG’er og Wilma elsker å treffe dem. Følg dem gjerne på deres instakonto @balto_milo_dsg 

Det Wilma nok kommer til å få mest av er skogstur, da vi bor like ved Østmarka og har fantastiske turmuligheter like utenfor døren. De er jo veldig aktive disse valpene, så man må begrense hvor langt de går fram til de er rundt 1 år. Valpens skjelett er myt og kan komme til skade om hun utsettes for store belastninger i tidlig alder. En god tommelfingerregel som jeg lærte er at valpen kan gå 1 km for hver måned den er. Dvs. en 6 måneders gammel valp kan gå på tur i opptil 6 kilometer. For oss fungerte dette veldig bra! Dersom turen skulle vare lengre, tok vi med hundesekk eller pakket henne inn i en varm jakke og bar henne med oss.  

Wilma hater å ta på sele, men elsker å gå tur. Hun blir med på nære og fjerne topper 

Eneste vi ikke fikk trent henne på var flytur, men det får vi ta når verden er åpnet opp igjen og vi atter kan dra til hytten vår i Spania.  

Og innimellom er det godt å bare kunne sove litt… 

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november.