13. Diverse praktisk når man får en ny hund

Når man får valp i hus er det en del ting som må ordnes, tilrettelegges og planlegges.  

For eksempel forsikringsrunden. Generelt er Dansk-Svensk Gårdshund en sunn og frisk hund, uten de store helseplagene. Dermed følte jeg at jeg kunne sette grensen ved 30.000 kroner årlig i veterinærutgifter. Etter å ha sjekket Agria, IF og noen andre forsikringer, fant jeg at beste dealen for oss ble dyreforsikringen til IF Forsikring. Husk at de fleste dyreforsikringer har 20 dagers karenstid før den begynner å virke, så like greit å få den på plass så fort som rå er 😉  

Vi har også fått gjennomført hennes første negleklipp – en milepæl! Frida kom med kloklipper, neglefil og go’biter, klar til dyst. Det viste seg at Wilma synes neglefilen var gøy å bite på så da kunne Frida bare klippe i vei. Når hun så skulle file neglene var neglefilen oppspist, så det funket ikke helt etter planen.  

Det å velge veterinær skal også gjøres! Nå er jeg heldig som har Trudes First Vet tilgjengelig gjennom dyreforsikringen. Det er enkle skjermbaserte veterinærtimer når man vil kjapt få en mening eller diagnose fra en kyndig veterinær.  

Man trenger også et veterinærkontor man kan gå til i nærheten hvor hunden kan få sin oppfølging og vaksiner. Den neste vaksinen skal sette kun en måned etter hjemkomst så her er det bare å få booket en time.  

Vi er midt i sosialiseringsfasen fortsatt, så vi må også planlegge turer med bil eller til fots (utenfor den trygge hagen) til steder hvor hun kan oppleve å møte andre hunder og dyr, mennesker og annet som finnes i det miljøet hun skal leve i.  

Inne i huset må vi dra fram støvsugeren og gjøre det man gjør i hverdagen. Her byr spesielt kjøkkenet på mange skumle lyder, fra oppvaskmaskinen, til avtrekksviften og ikke minst alt bråket når man tømmer oppvaskmaskinen. Alt dette er det viktig at lille Wilma nå blir eksponert for og om mulig blir trygg på.  

Vedr. støvsugeren leser jeg i magasinet til Foreningen for Dansk-Svensk Gårdshund at det er et triks å drysse rundt noen godbiter mens støvsugeren går. Bare husk å ikke støvsuge dem opp, men å la hunden ta dem 😉 

Det er altså så mange inntrykk og opplevelser som skal fordøyes, så det er ikke rart at valper trenger mye søvn. Og da har vi lagt ned forbud mot å forstyrre henne. Det gjelder hele familien, både barn og voksne. Vi må alle respektere at hun har behov for fred og trenger sine fristeder i huset. Husk at en valp som ofte forstyrres vil lettere utvikle stress og ha det vanskeligere for å roe seg senere i livet… zzzzzzz….. 

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november.