19. Et fantastisk år med Wilma i hus!

Wilma har nå bodd hos oss i et år og for et fantastisk år det har vært. Vi angrer ikke et sekund på at vi gjorde denne familieforøkelsen og er veldig glad for den grundige jobben vi gjorde før valget vårt falt, både på hund og at det ble en Dansk Svensk Gårdshund.  

Hun er perfekt på alle måter for oss. Wilma har begrenset vår bevegelsesfrihet noe, men har samtidig økt hele familiens trivsel. Jeg er bare enda mer sikker på at vi mennesker trenger dyr rundt oss. For å elske, lære av og leke med.  

Wilma er også blitt min faste turvenn. Sammen tilbringer vi minst en time i skogen hver dag. Her nyter vi stillhet, kaster kongler, sjekker ut rare dyrelyder og spor i snøen.  

Så langt – og utover de leie ulykkene hun har hatt – er hun en frisk og rask hund. Rundt 1 års alder tok vi en grundigere et års helsesjekk hos @Empet, samt at vi har fulgt vaksineprogrammet som anbefales for alle hunder.  

Forberede valpen på reise (pass, vaksine og ormekur) 

Det koster å ha valp! 

Sant skal sies så koster det litt å ha hund, det har vi kjent på. Dette var vi også forberedt på, noe som er viktig for en hver som ønsker å ta til seg en hund.  

Her har jeg forsøkt å sette opp en ca oversikt over de kostnader vi har hatt gjennom året: 

  • Forsikring med opptil 30.000 kr i behandling – kr. 2000 pr år. 
  • 4 ulykker som trengte behandling hos veterinær med en egenandel på 2000 kr – kr. 8.000 kr.  
  • 3 helsesjekker med vaksiner a 1000 kr. – kr. 3.000 pr. år.  
  • Rabiessprøyte, øvrigevaksiner og ormekurer – kr. 2.000 pr. år  
  • Tur retur med fly kr. 2.000 kr. pr. tur 
  • Tørrfor 3 kg’s sett i måneden a kr. 300 – kr. 3.600 pr. år 
  • Annet utstyr og diverse snaks, våtmat osv. – kr. 5.000 pr. år. 

(Priser fra 2022)

For vår familie har det kostet rundt 25.000 å ha Wilma i husholdet for et år. Noe som tilsier ca. 2.100 kroner pr. måned.  

For oss har det vært verdt hver eneste krone og vi elsker å ha en ny baby i hus.  

Det hele startet først på Dyr for Alle 2019 hvor vi kunne sjekke ut alle dyrearter for å se hvilket dyr vi kunne tenke oss og som vi hadde kapasitet til å ta oss av. Deretter tok vi en prat med de forskjellige raseklubbene på Dogs for all for oss i 2019, om hvilken rase som passet vår familie og vårt aktivitetsnivå. Dette var til stor hjelp og startet vår reise med å bli hundeeier det siste året.  

Wilma fra 10 uker til 1 år

Dersom dere står på vippen til å få dere et dyr, kan jeg anbefale dere på det varmeste å starte reisen på samme sted. Bli med på Oslo Dog Show 15. – 17. september i år på Nova Spektrum.  

Sees der!! 

Klem fra Cecilie og sleik fra Wilma <3 

Skaff deg billetter nå!

Gå ikke glipp av den store hundefesten som finner sted i Lillestrøm  18. – 20. november.