Opplev vannhundetrening i basseng

Mange hunder elsker å svømme, men ikke alle har et instinkt for å ville redde mennesker og gjenstander i vann. På Oslo Dog Show kan du få oppleve vannhundetrening i basseng og hvordan hundene jobber. Vi setter opp et stort basseng hvor du får se hunder i aksjon.

Litt om Newfoundlandshunden

Historisk sett hører Newfoundlandshunden og vann sammen. Man kan nok med rette si at Newfoundlandshunden har et spesielt instinkt – vannredningsinstinkt. Dette er noe som skiller den fra andre raser.

I det meste av litteraturen som beskriver rasen vil man finne mange historier om hundens redningsbragder i vannet og om dens evne til å utføre oppgaver i vann.

Les også: Velkommen til Oslo Dog Show

Reddet av vannhund!

Opprinnelig var rasen en arbeidshund på øya Newfoundland utenfor Canadas østkyst. Der ble den brukt til å dra tømmersleder og hjelpe fiskerne i vannet med å trekke trosser og garn. Den var en helt naturlig samarbeidspartner på fiskebåter og andre steder, hvor det var naturlig for dem å delta i det daglige arbeidet. 

Mange har blitt reddet fra drukningsdøden av en Newfoundlandshund. 

oppvisning av vannhunder i basseng
Newfoundlandshunden ble brukt til å dra tømmersleder og hjelpe fiskerne i vannet med å trekke trosser og garn.

Selv om Newfoundlandshunden ikke lenger blir brukt som aktiv arbeidshund, ser vi at den fortsatt har evnen til å arbeide hardt i vann. Dette ser vi ved at den alt fra valpestadiet har en spesiell dragning til vann.

Den går sjelden utenom en vannpytt og benytter enhver anledning til å komme seg ut i eller legge seg i vann. Mange har nok den erfaring at hunden blir urolig når et familiemedlem beveger seg for langt utover vannet en sommerdag. Da vil den gjerne svømme etter oss og få oss på land igjen.

Newfoundlandshundens egenskaper i vann

Flere forhold gjør Newfoundlandshunden spesielt egnet til dette arbeidet. Den har en spesiell kvalitet i pelsen som beskytter den mot vann og kulde. Rikelig med dekkhår og en tykk underull. Dette gjør at den kan oppholde seg lenge også i kaldt vann. Den store overflaten på potene, som også har godt utviklet svømmehud gjør at den kan skyte god fart fremover.

I tillegg har Newfoundlandshunden stor muskelstyrke som gjør at den kan arbeide med svært tunge gjenstander i vannet. Den store styrken kom vel med når de skulle dra trosser fra båtene, og også dra båter inn til land.

Les også: 10 tips til hundetrening

Vannhund svømmer i basseng
Newfoundlandshunden har en stor muskelstyrke som gjør at den kan arbeide med svært tunge gjenstander i vannet.

Vannhundetrening i basseng

Vi håper å kunne vise hvordan vi starter trening med helt unge valper og veien videre til en stabil hund som klarer å utføre nyttige og livreddende oppgaver i vann.

Det blir forskjellige øvelser hundene skal gjøre i bassenget på Oslo Dog Show. Her kan du se hvordan vi forsterker de rasespesifikke egenskapene ved å belønne den adferden vi ønsker i øvelsene. Vanligvis foregår treningen utendørs i vann så lenge sesongen tillater det.

Disse møter du i bassenget 

Møt en blandet bukett av forskjellige hunder i forskjellig alder og kunnskapsnivå. Felles for de alle er at de er glad i å jobbe i vann. Noen har konkurrert i vannprøver i flere år og andre er nybegynnere med debut dette året.

Ønsker du å bli utstiller?

Sammen kan vi sette nye mål for din virksomhet.

Kristoffer salgssjef Oslo Dog Show

Kristoffer Johnsen

Salgssjef for Oslo Dog Show

Kristoffer har lang erfaring med salg og ønsker å hjelpe din bedrift til bedre resultater. Han kjenner bransjen godt og mottar gjerne en henvendelse fra deg.